fredag 27 juni 2008

Grönt ljus för uniform i Prideparaden




Jag säger som Gert Fylking: ÄNTLIGEN! Försvarsmakten fattade i förra veckan ett beslut om riktlinjer som förtydligar reglementet för att använda uniform. I reglementet står (så klart) att det inte är tillåtet att bära uniform i samband med politiska aktioner. I Försvarsmaktens riktlinjer står nu bland annat "Pridefestivaler [...] bedöms inte vara vad som avses i förordningstexten med politiska demonstrationer." Det här innebär att vi aldrig kommer att behöva be om tillstånd för att få bära uniform i en prideparad mer.


Det har redan börjat komma in en del e-post med synpunkter som bl a att uniformer inte har med sexuell läggning att göra. Och det har det verkligen inte. Anledningen till att jag och mina kollegor och vänner vill gå är för att visa vår stolthet som HBT-personer (eller stöttande heterosexuella) OCH officerare/värnpliktiga. Det ger samtidigt en signal till de som ser paraden att Försvarsmakten välkomnar ALLA oavsett sexuell läggning.

Jag är som anställd i Försvarsmakten och framförallt som ordförande i HoF (Homo-, bi- och transpersoner i Försvarsmakten) stolt över det här beslutet och ser verkligen fram emot årets Europride och då extra mycket emot paraden!




Stolt och glad ordförande


Läs mer på:

HoF:s hemsida

mil.se

qx.se

1 kommentar:

Anonym sa...

GRATTIS!! Bra jobbat! Det är verkligen på tiden,
säger Stolta homomamman